top of page
  • Writer's pictureJoenah Malot

5 redenen om naar Kazachstan te gaan

Updated: Apr 28, 2023

Als je op zoek bent naar een onontdekte parel in Centraal-Azië, dan is Kazachstan de juiste bestemming voor jou! Dit enorme land heeft zo veel te bieden, van prachtige landschappen tot een rijke geschiedenis en cultuur. Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je Kazachstan absoluut op je bucketlist moet zetten!


  1. Adembenemende natuur

Kazachstan heeft een gevarieerd landschap gaande van de groene bossen van het Altai-gebergte tot de uitgestrekte steppen van de centrale regio. Je kan zowel de Kaspische Zee bezoeken als de majestueuze bergen van Tian Shan, die zich uitstrekken over de grens met Kirgizië. Het is de perfecte plek om je telefoon uit te zetten en helemaal te connecten met de rustgevende natuur.2. Rijke cultuur


Kazachstan heeft een rijke cultuur die sterk beïnvloed is door de nomadische levensstijl van de Kazachen. Eén van de typerende elementen van deze cultuur is het paardrijden. De Kazachen hebben een lange traditie van paardrijkunst, die teruggaat tot de tijd van het Mongoolse Rijk. De yurt is zo een ander symbool van de nomadische levensstijl, waarbij men regelmatig van plaats veranderde op zoek naar graaslanden voor hun kuddes en schapen.

Sovjet-spa's zijn ook een belangrijk onderdeel van de cultuur in Kazachstan. Tijdens de Sovjettijd werden deze spa's gebouwd als een manier om de arbeiders te ontspannen en te verjongen na een dag hard werken.

Kortom, de cultuur van Kazachstan is rijk en gevarieerd. Het paardrijden, de yurts en Sovjet-spa's zijn slechts enkele voorbeelden van de vele facetten van deze levendige cultuur.


3. Moderne steden zoals Almaty


Almaty is een stad die veel te bieden geeft voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het heeft een unieke mix van traditionele Kazachse cultuur en moderne invloeden die de stad een unieke en hippe sfeer geven.

Er zijn veel historische bezienswaardigheden te zien, zoals de Al-Farabi Kazakh National University, de Botanische tuinen en de Groene Bazaar. Er is ook een levendige kunst- en cultuurscene, met veel galerieën, musea en theaters, restaurants waar zowel traditionele als moderne gerechten worden geserveerd én een bloeiende nachtleven! Wat wil je nog meer?


4. Gastvrije bevolking


Kazachs zijn vriendelijk en gastvrij en staan bekend om hun traditionele nomadische gastvrijheid. Ze zijn altijd blij om bezoekers te verwelkomen en hun cultuur en tradities te delen. Als je geïnteresseerd bent in het proeven van de beroemde Kazachse keuken, zoals pilaf, beshbarmak en kumis, dan zal de lokale bevolking je met open armen verwelkomen! In tegenstelling tot de meeste populaire reisbestemmingen, biedt Kazachstan nog de echte authentieke ervaring van reizen en het ontdekken van een nieuw land.


5. Avontuurlijke activiteiten


Kazachstan biedt veel avontuurlijke activiteiten die geschikt zijn voor alle soorten reizigers. Wandeltochten over de bergen, paardrijden over de steppen en skiën in de bergen zijn slechts een paar van de vele opwindende activiteiten die je hier kunt doen. En achteraf kan je genieten van een heerlijk ontspannend bezoekje aan een oude Sovjet spa!Het is duidelijk dat Kazachstan een unieke en fascinerende bestemming is die zeker een bezoek waard is. Of je nu houdt van natuur, cultuur of avontuur, er is voor elk wat wils in dit prachtige Centraal-Aziatische land. Wees een van de eersten om dit te ontdekken en plan deze zomer nog jouw reis naar Kazachstan!

176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page