top of page
небо в Сатты.jpg

Veel gestelde vragen en antwoorden

FAQ: FAQ

Voor wie is de trip?

De trips zijn voor iedereen met een goede conditie. Iedereen die zich fit genoeg voelt voor een meerdaagse trekking, welkom om mee te gaan onze tours. We verwachten wel dat je elke dag tussen de 10 à 15 kilometer kan wandelen mét je eigen rugzak op. In elk geval gaan er steeds gidsen mee om je te begeleiden als je eens een minder moment hebt. Mocht je twijfelen of je dit aan kunt, vraag ons dan gerust om advies.
De meeste reizigers komen uit Nederland en België.

Kan ik nog annuleren na mijn boeking?

Na het maken van de boeking is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. De annuleringskosten zijn afhankelijk van het tijdstip van annulering. Deze annuleringskosten bedragen: Bij annulering tot 12 weken voor aanvang van de reis: 25% van de reissom of de geldende minimum aanbetaling; : Bij annulering tot 8 weken voor aanvang van de reis: 50% van de reissom; Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de reis: 75% van de reissom; Vanaf 28 dagen tot de dag van vertrek: 100% van de reissom. 

Hoeveel mag mijn rugzak wegen?

Hoeveel gewicht je in je rugzak comfortabel kan meedragen, ligt deels aan je eigen lichaamsgewicht en deels aan hoe fit je bent. Als vuistregel gebruiken we dat je niet meer dan 20% van je eigen lichaamsgewicht op je rug moet hebben.  Weeg je als volwassen man dus 80 kilo? Dan mag je beladen tas maximaal 16 kilo wegen. 

 

Als je twijfelt over of je iets mee moet nemen of niet, dan zal de door ons opgestuurde paklijst je zeker op weg helpen. Je kunt ons hierover ook altijd contacteren.

Hoe groot zijn de groepen?

We geloven bij NOMADventure dat de groepsgrootte niet te groot moet zijn voor de leukste ervaring en onderlinge dynamiek. We nemen daarom maximaal 15 enthousiastelingen per groep mee.

Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen?

In de guesthouses waar we verblijven kunnen we heerlijk lokaal dineren, ontbijten en lunchpakketten meekrijgen. Deze maaltijden zitten inbegrepen in de prijs en hierbij kan rekening gehouden worden met voorkeuren zoals vegetarische en vegan maaltijden en allergieën. Geef dit even aan je bij je boeking en dan zorgen we dat de plaatsen waar we overnachten op de hoogte zijn.

Is het veilig om mee te gaan met NOMADventure?

Onze tours worden begeleid door ervaren gidsen die veel hike-ervaring hebben in berggebieden, en een Wildernis First Aid (WFA) diploma hebben behaald. Daarnaast nemen wij altijd een satelliet telefoon mee voor het onwaarschijnlijk geval van noodoproepen. 

De gebieden waar we hiken zijn van te voren gescreend op de veiligheidssituatie en indien nodig wordt er contact onderhouden met de lokale Nederlandse ambassade voor en tijdens de trip. In de algemene voorwaarden kun je lezen dat er een garantie is voor reizen die niet door gaan door conflicten, natuurrampen of een pandemie.

Is NOMADventure aangesloten bij een Garantiefonds?

Om te voldoen aan de wettelijke verplichte garantiestelling maakt NOMADventure gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op wel (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van NOMADventure niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

bottom of page