top of page
Image by Pawan Thapa

Nepal

Manaslu Circuit

Nepal, met zijn majestueuze Himalaya-gebergte een paradijs voor elke wandelliefhebber. Ontdek tijdens onze 15-daagse tocht op het Manaslu circuit de authentieke Tibetaanse dorpen, bezoek Boeddhistische kloosters en geniet van uitzichten op de omliggende Himalaya reuzen. Het letterlijke hoogtepunt van de reis is het samen overwinnen van de Larkya La Pass op 5.160 meter. 

Afstand

Hoogste punt

Prijs

135 km over 10 hikedagen

De Lyarka Pass op 5160 meter

15 dagen avontuur voor 1850 euro

Zwaarte van de tocht

Technisch

Altitude

Data

14 - 28 maart 2024

Gegarandeerd vertrek

Gewicht rugzak

Reisoverzicht

Kathmandu

Na aankomst in Kathmandu maken we kennis en verkennen we samen met behulp van een toffe stadsgids de stad en bezoeken onder andere de Monkey Temple. Je krijgt daarna de kans om nog wat laatste inkopen te doen voor het hike-avontuur in het shopping walhalla voor outdoor gear in Thamel. 's Avonds genieten we van een heerlijke Nepalese maaltijd in een lokaal restaurant.

Image by Raimond Klavins

De Route

Route Guide Nepal.png

Praktisch

Hoeveel kost het?

De 15-daagse Nepal trip kost 1850 euro

Wat is bij de prijs inbegrepen? 

- Tiendaagse Manaslu Circuit Trekking, wandel tussen de zeven en acht duizenders, ontdek traditionele dorpen, bezoek Boeddhistische kloosters en overwin de Larkya La Pass (5,160 m);

- Persoonlijke begeleiding van ervaren Nederlands sprekende gidsen én lokale berggidsen;

- Alle overnachtingen in traditionele teahouses tijdens de trekking;

- Overnachting in gezellige guesthouses in Kathmandu en Pokhara;

- Stadstour in Kathmandu en een kanotocht op het Phewa meer in Pokhara

- Alle maaltijden, incl. koffie en thee. Vanzelfsprekend is een vegetarisch of veganistisch alternatief mogelijk, geef dit aan bij de boeking;

- De volledige logistieke organisatie en transport ter plaatse, inclusief 4x4 privejeeps in de bergen;

- Alle tol, wandelpermits (ACAP, TIM's en speciale Manaslu permit) en toeslagen;

- Bijdrage aan het garantiefonds VZR Garant.

Wat moet je zelf voorzien?

- Vlucht van en naar Kathmandu. Denk hier aan een bedrag rond de 850 euro retour vanuit Amsterdam of Brussel. We kunnen je assisteren met boeken.

- Je eigen hike-uitrusting. Kampeer materiaal is niet nodig voor deze tocht - alleen een slaapzak. We voorzien ruim van te voren een handige paklijst met tips&tricks.

- Een reisverzekering. Iedereen doet mee op eigen risico.

Groepsgrootte: 

We hebben bewust gekozen om maximaal 15 gelijkgestemde avonturiers per groep mee te nemen om te zorgen voor een onvergetelijke ervaring ver weg van het massatoerisme. De trip gaat gegarandeerd door vanaf acht inschrijvingen. 

Data van de reizen in 2024:

14 - 28 maart 2024 (Geen plaatsen meer beschikbaar)

Hoe zwaar is de route? 

Over de 10 hikedagen verspreid leggen we in totaal ongeveer 135 km af. De route is met zorg samengesteld met een balans tussen stijgen en het afleggen van afstanden. Om de kans op hoogteziekte zo klein mogelijk te maken stijgen we maar 500 meter in slaaphoogte per dag en hebben enkele acclimatisatietrips in het programma opgenomen. De route is goed te doen voor iemand met een goede conditie. In de infographic van de Nepaltrip kan je alle informatie over de route nog eens rustig bekijken.  

Garantiestelling

Deze boeking valt onder de garantiestelling van VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant (www.vzr-garant.nl).

Sfeerbeelden

bottom of page